Möte 2025-05-28
-
1
Fastställande av föredragningslista
-
2
Föregående protokoll
-
3
Justering
-
4
Nästa sammanträde
-
- Pågående arbete med Rättspsyk. Patric Gill informerar.
- Förtydligande av definitioner gällande svenskproducerade livsmedel och ekologiskt producerade livsmedel.
-
Claes Becker informerar.
-
Nedan redogörs för förslag till nya patientmatpriser 2026. Priset i regionerna Västmanland och Uppsala sänks med 2,0%. Kostnadsökningarna beräknas till 2,7% och minskad försäljning till 4,0%. Kostnämnden har ett internt balanserat resultat till och med 2024-12-31 på 8,7 miljoner kronor och för 2026 föreslås 4,35 miljoner kronor motsvarande 8,7% att användas för att sänka priset.
Bilagor
-
291kb Ladda ner dokument
-
-
Barnens kost är en viktig del av deras vård och återhämtning. En välbalanserad och tilltalande meny kan ha en positiv inverkan på deras hälsa och välbefinnande. För att uppnå detta är det avgörande att vi tar hänsyn till både näringsmässiga aspekter och barnens preferenser.
Bilagor
-
123kb Ladda ner dokument
-
-
13
Övriga frågor
-
§ 11
Fastställande av föredragningslista
-
§ 12
Föregående protokoll
-
§ 13
Justering
-
§ 14
Nästa sammanträde
-
- Pågående arbete med Rättspsyk. Patric Gill informerar och inleder med bakgrunden och målet med en konceptlösning som passar bägge verksamheterna. Dialoger och workshop har genomförts och nu pågår arbete med fortsatta dialoger och framtagande av konceptförslag som ska vara klart under hösten 2025. Återrapport kommer på kostnämndens sammanträde i september.
- Förtydligande av definitioner gällande svenskproducerade livsmedel och ekologiskt producerade livsmedel. Patric Gill informerar om att svenskproducerat betyder att varan är producerad i Sverige och att råvarorna är producerade i Sverige. Tillverkningsland Sverige betyder att tillverkningen har skett i Sverige men säger inget om var råvarorna kommer ifrån. Patric Gill förklarar också skillnaden mellan ekologiskt jordbruk och hållbart jordbruk och avslutar presentationen med den prioriterade inköpsordningen där lokalt ekologiskt och lokalt konventionellt är det viktigaste.
-
Claes Becker redogör för ekonomisk uppföljning. Resultatet för perioden januari-april 2025 visar ett överskott på 0,9 miljoner kronor.
Överskottet beror främst på minskade personalkostnader och lägre livsmedels- och materialkostnader jämfört med budget.Prognosen för 2025 visar ett överskott på 3,1 miljoner kronor. Överskottet beror främst på lägre personalkostnader och högre försäljning jämfört med budget.
-
Claes Becker informerar. Nedan redogörs för förslag till nya patientmatpriser 2026. Priset i regionerna Västmanland och Uppsala sänks med 2,0%. Kostnadsökningarna beräknas till 2,7% och minskad försäljning till 4,0%. Kostnämnden har ett internt balanserat resultat till och med 2024-12-31 på 8,7 miljoner kronor och för 2026 föreslås 4,35 miljoner kronor motsvarande 8,7% att användas för att sänka priset.
Bilagor
-
291kb Ladda ner dokument
-
-
Barnens kost är en viktig del av deras vård och återhämtning. En välbalanserad och tilltalande meny kan ha en positiv inverkan på deras hälsa och välbefinnande. För att uppnå detta är det avgörande att vi tar hänsyn till både näringsmässiga aspekter och barnens preferenser.
Bilagor
-
123kb Ladda ner dokument
-
-
Agnetha Johnsson går igenom anteckningarna från kostnämndens tjänstepersonsråd och ledamöterna ställer frågor.
Bilagor
-
169kb Ladda ner dokument
-
705kb Ladda ner dokument
-
-
Inga övriga frågor framställs.